Επανέναρξη ''Εξοικονομώ II'': Τι αλλάζει στην υποβολή αιτήσεων • Πότε εκδίδεται ο οδηγός & ξεκινούν οι αιτήσεις

Αλλαγές στην υποβολή αιτήσεων στο β' κύκλο του "Εξοικονομώ II" προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα του παρελθόντος, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στον Άλφα 9,89 και στο δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη, ο Γ.Γ. του ΥΠΕΝ, κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος.

Συγκεκριμένα, για την αντιμετώπιση του "ηλεκτρονικού συνωστισμού", σημείωσε πως έχει προβλεφθεί μεγαλύτερη άνεση και διασπορά των προθεσμιών υποβολής αιτήσεων ανά περιφέρεια ώστε να μην υπάρξουν ξανά προβλήματα κατά τη διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Βερροιόπουλο, η έκδοση του οδηγού του Β' κύκλου του "Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον II" αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, γεγονός που αν τελικά επιβεβαιωθεί, συμβαδίζει χρονικά με την ενημέρωση του B2Green για την ετοιμασία και την παράδοση του τεχνικού εγχειριδίου χρήσης από τον ανάδοχο, έως τη 10η Ιουνίου. Στη συνέχεια, βάσει των δηλώσεψν του κ. Βερροιόπουλου θα ακολουθήσει χρονικό διάστημα λίγων εβδομάδων, μέχρι περίπου τα μέσα του Ιουλίου, όπου και θα ανοίξει το πρόγραμμα για αιτήσεις.

Επιπλέον, ο κ. Βερροιόπουλος παρότρυνε τους ενδιαφερόμενους να συνεργαστούν με "κατά προτίμηση νέους μηχανικούς για να βοηθάμε στην απασχόληση των νέων ανθρώπων", να επιλέξουν εξειδικευμένα συνεργεία μαστόρων και πιστοποιημένα υλικά, κατά προτίμηση ελληνικής παραγωγής και σε κάθε περίπτωση να αποφύγουν "τσαπατσουλιές" και "προχειρότητες".

Υπογραμμίζοντας την οικονομική διάσταση του προγράμματος, ο κ. Βερροιόπουλος ανέφερε πως μέχρι σήμερα το "Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον ΙΙ" οδήγησε στη μόχλευση πόρων συνολικού ύψους 630 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης ότι ο νέος κύκλος στον οποίο θα κατατεθούν επιπλέον 25.000 αιτήσεις, θα προσθέσει επενδύσεις άλλων 330 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των επενδύσεων στην εξοικονόμηση ενέργειας των κατοικιών στο 1 δις ευρώ.

Την επόμενη εβδομάδα θα βγει ο οδηγός του προγράμματος, δηλαδή μια ΚΥΑ, η οποία θα περιγράφει τη διαδικασία, τα κριτήρια & γενικά όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες

Τέλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στις πληρωμές του α' κύκλου, ο κ. Βερροιόπουλος είπε πως από τον Απρίλιο και μετά έχουν εξομαλυνθεί 

Περισσότερα νέα

  • Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις για τον νέο κύκλο του «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» περισσότερα...
  • Αντλίες θερμότητας: ανάγκη για περισσότερες βιώσιμες πολιτικές σε Ελλάδα και ΕΕ περισσότερα...
  • Έναρξη υποδοχής αιτημάτων σύνδεσης φωτοβολταϊκών με ενεργειακό ή εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό περισσότερα...
  • Πρόγραμμα «Συνέπεια» WATT+ VOLT περισσότερα...
  • Μικρές επιχειρήσεις και Επαγγελματίες WATT+ VOLT περισσότερα...

όλα τα νέα

Τα έργα μας

όλα τα έργα


copyright 2012, MAINTHERM ΠΑΓΚΑΛΟΣ
powered by 2012, webApplications